woensdag 28 september 2016

Pompoenlasagne





nodig:
- 1,5kg butternutpompoen (2stuks)
- 3 sjalotjes fijngesnipperd
- 3 teentjes fijngeperste verse look
- 600gr gemengd gehakt
- 200gr champignons
- 450ml tomatenpassata
- 2el tomatenpuree
- 400gr mozarella
- 2 eieren
- lasagnevellen ( vers, gedroogd of glutenvrij)
- 10 tal kerstomaten
- 1el provencaalse kruiden
- snuifje peper
- snuifje zout
- snuifje oregano
- snuifje sweet chili
- snuifje gerookte paprika
- 10druppels green pepper tabaso
- kokosolie - arachideolie


prik met een vork gaatjes in de butternut
gaar ze gedurende 60min in een voorverwarmde oven op 180°c
maal de champignons kort fijn
fruit de sjalotjes en look in een el kokosolie
voeg het gehakt en de champignons toe en bak tot het vlees gaar is
doe de tomatenpassata en de tomatenpuree erbij
kruid met de provencaalse kruiden, peper, zout, oregano, sweet chili, gerookte paprika en de tabasco

haal de butternuts uit de oven en laat ze even afkoelen
snijd de butternuts in de lengte doormidden, verwijder de zaden
lepel het vruchtvlees uit de butternuts en schep het in een grote kom
voeg hier de tomatengehaktmengeling, 3/4 van de mozarella in blokjes en de eieren bij
meng het geheel goed onder elkaar

leg in lagen in een ovenschotel afgewisseld met lasagnevellen ( indien je gedroogde gebruikt kook ze even zachter)
bestrooi met de overige mozarella (in blokjes of schijfjes), kerstomaten, oregano
bak de lasagne een 20tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°c

Geen opmerkingen:

Een reactie posten