woensdag 26 september 2018

havermoutwafels





nodig:
350gr gemalen havermout
325ml rijstmelk
5 eieren
9el maple syrup of honing
1zakje vanillesuiker
150gr olie (geen olijf)
1.5tl bakpoeder
snuifje zout


alles goed mengen en een half uur laten rusten
wafelijzer opwarmen, invetten
deeg in ijzer, dichtdoen en direct je ijzer draaien
na 4min ijzer opnieuw draaien nog 4min verder bakken





dinsdag 11 september 2018

groententaart





nodig:
aardappel
bataat
courgette
olie
look
peper en zout


oven voorverwarmen 190°c


aardappel, bataat en courgette ongeschild met mandoline in dunne plakjes snijden


look persen, mengen met olie peper en zout


bakplaat bekleden met bakpapier


aardappel in oliemengel , 2 rondjes boven elkaar maken




2 rondjes bataat erboven, tussen elk rondje wat olie erop met een borsteltje






2 rondjes courgette erop, kruiden met peper en zout






20min in de oven op 190° c

maandag 10 september 2018

kleurrijke groentenschotel



nodig:
gele courgette
groene courgette
tomaten
look
basilicum
rozemarijn
peper en zout
olie


oven voorverwarmen 180°c


look pletten, basilicum en rozemarijn fijn hakken -- door olie roeren


groenten in plakjes snijden van 0.5cm dik
courgette insmeren met kruidenolie
cougette schikken, afwisselend tegen elkaar rechtop in een bakvorm


rest tomaat in stukjes ertussen, rest olie erboven


afdekken met aluminiumfolie, 50min op 180°c, laatste 20min zonder de folie











vrijdag 7 september 2018

rode paprika spread





nodig:
3 rode paprikas
75gr cashewnoten
2 kleine pepertjes mild
de naaldjes van 2 takjes rozemarijn
peper en zout
olie


paprikas grillen in de oven en ontvellen
cashewnoten kort roosteren met cayennepeper en zout in een pan zonder vetstof
noten kort mixen, paprikas, kruiden, pepertjes en olie erbij tot het een homogene massa is


tip: ook lekker bij pasta

donderdag 6 september 2018

knoflookhummus





nodig:
2 bollen look
blik kikkererwten
2el tahin
3 bolletjes pepers mild
peper en zout
olie


van de bollen look de buitenste laag pellen, het topje afsnijden
elke bol look op zilverpapier leggen, olie over de tenen gieten
dichtplooien


in oven 200°c voor 30min


laten afkoelen, teentjes uitduwen


kikkererwten, tahin, kruiden, pepers mixen met wat olie
lookpasta erbij en mixen tot een gladde pasta