zaterdag 22 oktober 2016

Dadelcashewbanaanchococake






nodig:
- 20gr pure cacao
- 2 bananen
- 120gr dadels ontpit in stukjes
- 180gr cashewnoten
- 1el honing
- 40ml plantaardige olie

oven voorverwarmen op 160°c

alle ingrediƫnten fijn mixen (foodprocessor)
kleine ovenschaal bakpapier
vulling erin, aanduwen met bolle kant lepel

40min op 160°c

tip: gebruik gerust eens andere noten of gedroogde abrikozen ipv dadels

zondag 9 oktober 2016

Bananen-chocolade muffins





nodig:
- 3 rijpe bananen
- 60gr amandelmeel
- 80gr kokosmeel
- 100ml kokosmelk uit blik
- 6el plantaardige olie
- 2el honing
- 6 eieren
- 7el ahornsiroop
- 1tl kaneel
- 1tl vanille-extract
- 2tl natriumbicarbonaat
- 1/2tl fleur de sel
- 50gr pure chocolade

muffinplaat + papieren vormpjes

oven voorverwarmen op 175°c

doe al de ingrediƫnten behalve de chocolade in een blender en mix tot een lopend beslag
hak de chocolade fijn en spatel door beslag
vul de muffinvormen
bak gedurende 40min op 175°c


vrijdag 7 oktober 2016

Banoona & bananaconfituur Caribbean flame







nodig:
- 75cl ananassap ( granini)
- sap van 1 limoen
- 1 zakje vanillesuiker
- 5cl bruine rum
- 750gr gepelde bananen
- 500gr geleisuiker (versie 2kg fruit 1kg suiker)


warm het ananassap, het limoensap en de bruine rum op, laat even koken
verminder het vuur
voeg de suikers toe en los al roerend op
snij de bananen in stukjes
voeg de bananen bij het sap
laat zachtjes opwarmen tot aan het kookpunt en roer tot de het fruit zacht genoeg is en de confituur dik genoeg
laat 3min doorkoken, let op niet laten schuimen

banoona = kindvriendelijke versie zonder rum ;)

donderdag 6 oktober 2016

Tartine-russe






nodig:

boterroom:
- 125gr ongezouten boter
- 1 ei
- 75gr suiker

koekje:
- 125gr ongezouten boter
- 125gr kristalsuiker
- 125gr bloem


boterroom maken:
ei en suiker goed roeren, in een pannetje op het vuur zetten
blijven roeren tot alle suiker opgelost is




het mengsel in de keukenrobot laten koud kloppen op hoge snelheid
boter blokje per blokje toevoegen tot alle boter goed opgenomen is
boter in een spuitzak en in de frigo leggen




koekje:
oven voorverwarmen op 180°c
de boter mals roeren, suiker en bloem goed doorroeren
dun uitrollen op een bakplaat (2mm)



13min bakken op 180°c
koek uithalen, even laten afkoelen en dan snijden




de koekjes verder laten afkoelen op een rooster


boterroom op een koekje spuiten, 2de koekje erop




bewaren in de frigo

smakelijk!

maandag 3 oktober 2016

krokante havermoutkoekjes






nodig:
per banaan
- 50gr havermout
- 1el kokosbloesemsuiker
- paar hazelnoten in stukjes

banaan pletten
mengen met havermout, kokosbloesemsuiker en stukjes hazelnoot
25min bakken in een voorverwarmde oven op 180°c

tip: ook lekker met een tl pindakaas, wat geroosterd sesamzaad of andere noten