donderdag 6 oktober 2016

Tartine-russe






nodig:

boterroom:
- 125gr ongezouten boter
- 1 ei
- 75gr suiker

koekje:
- 125gr ongezouten boter
- 125gr kristalsuiker
- 125gr bloem


boterroom maken:
ei en suiker goed roeren, in een pannetje op het vuur zetten
blijven roeren tot alle suiker opgelost is




het mengsel in de keukenrobot laten koud kloppen op hoge snelheid
boter blokje per blokje toevoegen tot alle boter goed opgenomen is
boter in een spuitzak en in de frigo leggen




koekje:
oven voorverwarmen op 180°c
de boter mals roeren, suiker en bloem goed doorroeren
dun uitrollen op een bakplaat (2mm)



13min bakken op 180°c
koek uithalen, even laten afkoelen en dan snijden




de koekjes verder laten afkoelen op een rooster


boterroom op een koekje spuiten, 2de koekje erop




bewaren in de frigo

smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten