maandag 20 november 2017

Butternutpompoenburger






nodig:
pompoen butternut
paneermeel
ei
bloem
kruiden : peper en zout, chili, zoete paprika, cayenne

oven voorverwarmen op 200°c
schil de butternut en snijd er een schijven  af van 2cm dik
kruid het paneermeel naar smaak





paneren: wentel in bloem dan in losgeklopt ei dan in paneermeel 
leg de butternutburger op ingevet bakpapier





in de oven op 200°c
bak 15min, draai om bak verder 10 min

je kan dit gerecht volledig glutenvrij maken mits glutenvrij paneermeel en glutenvrije bloem


zaterdag 4 november 2017

Mangokokoskoekjes



nodig:
- 4 dadels, weken in warm water
- 1 mango
- 1el kokosolie
- 60gr geitenyoghurt of kokosroom
- 100gr amandelmeel
- 100gr havermout
- 45gr kokosrasp
- 1el bakpoeder
- snuifje zout

oven voorverwarmen 180°c

dadels ontpitten
alle ingrediënten in keukenrobot mixen
bolletjes draaien, wat plat duwen
15min bakken

donderdag 2 november 2017

chocoladekokoscake



nodig:
150ml kokosmelk blik
50gr geraspte kokos
50gr kokosmeel
100gr glutenvrij meel
1tl bakpoeder
25gr pure cacao
50gr bloemsuiker
100gr kristalsuiker
2 eieren
150gr plantaardige boter

oven voorverwarmen op 180°c

kokosrasp weken in kokosmelk
meel, bakpoeder, cacao en bloemsuiker mengen
eieren opkloppen met kristalsuiker
boter plus eimengsel bij droge ingrediënten

in vorm gieten: 45min bakken op 180°c

vrijdag 20 oktober 2017

Pompoencake






nodig:
300gr pompoenpuree
200gr speltmeel ( mag ook andere soort zijn)
3 eieren
60gr honing
80gr rozijnen
40gr noten
2tl bakpoeder
2tl speculaaskruiden
1tl kaneel
snuf zout
2el pompoenpitten + wat voor afwerking

oven voorverwarmen op 175°c

eieren mixen met honing
pompoenpuree, bloem, zout en bakpoeder onder spatelen
kruiden, rozijnen, noten en pompoenpitten onder mengen
in bakvorm
pompoenpitten opstrooien

45minuten bakken in oven

Groentenpannenkoek



hartige pannenkoeken gemaakt van wortels

nodig:
150gr geraspte wortels
4 eieren
4el bloem
peper en zout
pecorino

alles samen mixen en bakken in een pannenkoekenpan


laten afkoelen, beleggen, oprollen en smakelijk

ook met spinazie heel lekker ipv wortels gebruik je dan 4 handvol spinazie (babyspinazie)

vrijdag 14 juli 2017

courgette gevuld met vis



nodig:
- 2 courgettes
- 2 blikken tonijn
- olijven
- 2 tomaten in blokjes
- peterselie
- mozarella  van buffel
- geraspte pecorino
- ovenschaal
- peper en zout


oven voorverwarmen op 200°C

courgettes halveren en uithollen
helft van het courgetteschraapsel mengen met de tonijn, blokjes tomaat, mozarella ( in stukken gescheurd) en peterselie
courgettes vullen, kruiden naar smaak
geraspte pecorino erover strooien

ongeveer 25min op 200°c


donderdag 13 juli 2017

courgetterolletjes



nodig:
- 2 courgettes
- 4 el sojasaus (er bestaat ook glutenvrije)
- 10 el olie
- 4 el geroosterd sesamzaad


oven voorverwarmen op 180°c
de courgettes overlangs snijden met een dunschiller in fijne lange slierten
sojasaus, olie en geroosterd sesamzaad mengen
slierten courgette insmeren met sojamengsel
oprollen en in ene ovenschaal schikken

rest sojamengsel erover gieten

20min in de oven op 180°c

tip: lekker bij vis

vrijdag 17 februari 2017

notenballetjes

nodig:
- 2 bruine boterhammen
- 150gr gemengde noten
- 50gr zaden en pitten
- 2 teentjes knoflook
-  1tl zoete chilipoeder
- 1tl gerookte paprikapoeder
- snuifje cayenne
- 2el sojasaus
- 100m plantaardige melk

brood, noten, zaden, pitten, kruiden en look fijn mixen met een keukenrobot
in een grote pot doen, sojasaus erdoor goed mengen
geleidelijk de melk toevoegen, goed mengen
deeg half uurtje laten rusten
balletjes vormen

bakken in hete olie




donderdag 16 februari 2017

kikkererwtenburger






nodig:
- 400gr kikkererwten (uit blik)
- 1 rode ui
- 2 teentjes look
- 5 zongedroogde tomaten
- half blikje mais
- peterselie
- 1tl zoete chilipoeder
- 1tl gerookte paprika
- snuifje cayennepeper
- 3el bloem
- 2el olie

spoel de kikkererwten goed, mix alle ingrediënten goed fijn in een keukenmachine
vorm 8 balletjes en druk ze daarna wat plat tot hamburgers






bak ze in olie een paar minuten aan elke kant


maandag 30 januari 2017

choco



nodig:

- 200ml rijstroom
- 200gr pure chocolade
- 30gr fijne suiker
- scheutje amaretto

room + suiker opwarmen
de chocolade erdoor roeren tot alles gesmolten is
van vuur nemen, scheutje amaretto erbij, goed doorroeren

in een glazen pot gieten, laten afkoelen
in de ijskast bewaren