dinsdag 15 november 2016

banaanhazelnoothavermoutcake







nodig:
- 4 rijpe bananen
- 125gr plantaardige boter (zacht)
- 70gr witte suiker
- 60gr rietsuiker
- 20gr kokosbloesemsuiker
- 2 zakjes vanillesuiker
- 100gr bloem
- 75gr gemalen havermout
- 2 eieren
- 1tl bakpoeder
- handvol hazelnoten in stukjes


ipv verschillende soorten suiker mag het ook 150gr van 1 soort zijn
je kan 175gr havermout gebruiken ( om glutenvrije cake te maken)  of 175gr bloem ipv bloem en havermout

oven voorverwarmen op 140°c

boter en suikers mengen
bananen pletten, bij de botersuiker mengen samen met de eieren
hazelnoten, bloem, havermout en bakpoeder onder spatelen
in een bakvorm gieten en plat strijken met bolle kant lepel

90min bakken op 125°c ( temperatuur oven verlagen als de cake erin gaat)





Geen opmerkingen:

Een reactie posten