donderdag 29 september 2016

peren amandeltaart


nodig voor 4 kleine taartjes:
- taartvormen
- 1 rol bladerdeeg ( kan ook glutenvrij)
- peren
- 60gr plantaardige boter
- 50gr kristalsuiker
- 100gr amandelpoeder
- 70gr bloem (spelt, tarwe, glutenvrij)
- 1 ei
- 0.5dl melk ( rijstmelk, notenmelk)
- 1 vanillestok
- kruidenmix ----> gedroogde appelschijfjes


meng de bloem en het amandelpoeder
meng de melk en het ei, voeg hierbij de zaadjes van de vanillestok bij
klop boter + suiker luchtig
voeg melkmengeling  erbij en klop verder op
schep de bloem en het amandelpoeder onder

warm oven voor op 180°c

bekleed taartvormen met bladerdeeg
vul met een spuitzak het amandelmengsel de taartvorm op (in een spiraal)

schil de peren, snij in dikke schijfjes in de lengte
leg de perenschijfje op het amandelmengsel en bestrooi met de kruidenmix

bak gedurende 35min op 180°c

Geen opmerkingen:

Een reactie posten