zaterdag 27 augustus 2016

bananensorbet







nodig:

4 rijpe bananen ( met al vlekjes op de schil)
150gr rietsuiker
240ml water

water + suiker koken, laten afkoelen
bananen pureren met suikerwater
1 nacht in de ijskast, doorroeren
sorbet draaien in ijsmachine


vrijdag 5 augustus 2016

peanut butter cups

 nodig:

- 120gr pure chocolade
- 45gr pindakaas
- 15gr kokosvet
- grof zout
- mini muffin vorm + papiertjes


60gr chocolade smelten (bain marie)


laagje chocolade in vorm, randen met de steel van een kleine lepel bedekken
laten hard worden in de frigo


pindakaas, kokosvet en zout smelten  (bain marie)
beetje laten afkoelen, goed doorroeren
laagje op de chocolade
15min in diepvries laten hard worden


60gr chocolade smelten ( bain marie)
laagje op de pindakaas om te sluiten
laten hard worden in de frigo







bewaren in een afgesloten doosje in de koelkast




 

donderdag 4 augustus 2016

Geroosterde tomatensoep







nodig:

- 1 kg tomaten
- 1 grote rode ui
- 1 grote rode paprika
- bieslook
- dille
- kervel
- geroosterde paprikapoeder
- peper en zout
- arachideolie
- ovenschaal

oven voorverwarmen op 200°c
tomaten snijden, in ovenschaal leggen met snijvlak naar boven
zaadlijst uit paprika halen, in stukken snijden
ui pellen en in grote stukken snijden
paprika en ui tussen tomaten schikken
besprenkelen met olie
peper en zout

40min in oven op 200°c


pureren met staafmixer, bijkruiden met geroosterd paprikapoeder, peper en zout naar smaak
indien te dik : groentebouillon toevoegen

verse kruiden fijnsnijden en op soep dresseren


maandag 1 augustus 2016

havermoutkoekjes






nodig:
3 bananen
115gr havermoutvlokken
75gr pure chocolade
1 zakje vanillesuiker
beetje honing


oven voorverwarmen op 175°c

bananen pletten
havermout, vanillesuiker, paar druppels honing en chocolade toevoegen
goed mengen


bakplaat bekleden met bakpapier
met 2 kleine lepels bolletjes maken

15min bakken op 175°c