maandag 16 mei 2016

frambozensorbet



nodig:
500gr frambozen
100ml water
100gr suiker


suiker + water : laten koken tot suiker opgelost is
laten afkoelen
frambozen + suikerwater = mixen

koud laten worden in frigo

sorbet maken in ijsmachine (20 min.)

woensdag 11 mei 2016

rabarbersorbet








nodig

500gr rabarber
200gr rietsuiker
sap van 1 citroen

rabarber stoven met rietsuiker op gematigd vuur
laten afkoelen
mixen met citroensap

in ijsmachine 30min

dinsdag 10 mei 2016

vanille ijs met amandelmelk







nodig voor 1liter ijs:

3dl amandelmelk
3dl plantaardige room
1 vanillestok
35 gr fijne suiker
40 gr vanillesuiker
4 eierdooiers

vanillestok doorsnijden, merg uit de vanillestok schrapen
amandelmelk, room, vanillestok en merg aan de kook brengen
eierdooiers en suiker tot ruban kloppen

vanillestok verwijderen
de melk bij ruban gieten
terug opwarmen en laten indikken

mengeling in kom gieten en een nacht laten afkoelen in ijskast
ijs draaien in ijsmachine volgens gebruiksaanwijzing ( ong 30min)